VERTIGE
BRUSSEL
Ontdek onze filosofie
VERTIGE

Filosofie

Sinds 2015 is Vlaanderenstraat 19 het adres van SAN BRUSSELS: het eerste van de hybride stadsrestaurants bedacht door chef Sang Hoon Degeimbre (L’air du temps**), die brak met de traditionele gastronomie om smaak en precisie te brengen in een warme ontspannen sfeer.

In 5 jaar tijd groeide de zin in nieuwe uitdagingen en zijn er nieuwe projecten gestart. Eén ervan is: een definitie schrijven van de gastronomie van morgen, met als fundamenteel uitgangspunt de natuur, duurzaamheid, met een minimale CO2-voetafdruk.

Op dinsdag 23 juni geeft SAN BRUSSELS de fakkel door aan VERTIGE en het talent van chef Kevin Perlot. Kevin Perlot is pas 25 jaar oud en heeft gewerkt voor enkele grote Belgische restaurants (waaronder ons eigen L’air du temps** waar hij 3 jaar bleef). Vandaag vervoegt hij de SAN-familie om zijn ambitie met ons te delen: het ontwerpen van een duurzame, eigentijdse gastronomie die essentieel is in de wereld van vandaag.

Layer
Layer
Layer
VERTIGE

Het team

Image module

SANG HOON DEGEIMBRE

Chef Kevin Perlot wordt ondersteund door zijn sous chef Victoria ErnstChoyab Belhaj en Philippe Lamourette.

Vlaanderenstraat 19
1000 Brussel
+32 (0)2 318 19 19
info@vertigebxl.be
Wij ontvangen u graag van dinsdagavond tot zaterdag van 12u tot 14u en van 19u tot 21u30. Het restaurant is gesloten op zondag, maandag en dinsdagmiddag, evenals op feestdagen.

Jaarlijkse lentesluiting: van 12 tot 16 april 2022
Jaarlijkse zomersluiting: van 2 tot 17 augustus 2022 ’s middags
Jaarlijkse wintersluiting: van 24 december 2022 tot 7 januari 2023

Ik wil reserveren

Laat ons een bericht, we komen zo snel mogelijk bij u terug.

Menu’s

Vertige is een inventieve en creatieve keuken, vers, respectvol en toegewijd, gebaseerd op producten en hun geschiedenis, op de natuur en haar seizoenen, en die met elke oogst mee evolueert. Vertige heeft een eigen identiteit, het is een reis door de terroirs, een ontmoeting met artisanale makers, een duurzame en geëngageerde keuken.
Image module
29 €

RETOUR DU MARCHÉ

alleen 's middags, van woensdag tot zaterdag
49 € / 79 €

VEGETAL MENU

van dinsdag tot en met zaterdagmiddag & avond
59 € / 89 €

DISCOVERY MENU

van dinsdag tot en met zaterdagmiddag & avond
RETOUR DU MARCHÉ
29 €
alleen 's middags, van woensdag tot zaterdag
hapjes
voorgerecht
hoofdgerecht
versnaperingen
zuurdesembrood, boerenboter
VEGETAL 4 gangen
49 €
's middags en 's avonds behalve vrijdag en zaterdag avond
VEGETAL 6 gangen
79 €
's middags en 's avonds
wine pairing 4 services
35 €
wine pairing 6 services
45 €
hapjes
millefeuille van gefermenteerde koolrabi en komkommer
agastache olie, venkel bloem
tomaten tartaar [6 gangen]
gerookte aubergine, bouillon van gegrilde aubergine huid
courgette [6 gangen]
pickles mosterdzaden, oregano-emulsie
bloemkool
kleine koolscheuten, kruiden dressing
spitskool met gerookte boter
raap, rode aalbessen
kers
yoghurtmousse met lavas, granola
versnaperingen
zuurdesembrood, boerenboter
DISCOVERY 4 gangen
59 €
's middags en 's avonds behalve vrijdag en zaterdag avond
DISCOVERY 6 gangen
89 €
's middags en 's avonds
wine pairing 4 gangen
35 €
wine pairing 6 gangen
45 €
hapjes
kokkels in gele wijn
millefeuille van gefermenteerde koolrabi en komkommer, agastache olie
tomaten tartaar [6 gangen]
gerookte aubergine, bouillon van gegrilde aubergine huid
kreeft [6 gangen]
courgette, pickles mosterdzaden, oregano-emulsie
bloemkool
kleine koolscheuten, kruiden dressing
varkensrek
spitskool met paling boter, rode aalb
kers
yoghurtmousse met lavas, granola
versnaperingen
zuurdesembrood, boerenboter
boerderij Nos Pilifs, belAkker, David Errera van Cyclefarm, de tuinen van l’Air du Temps, La Fruitière