VERTIGE
BRUSSEL
Ontdek onze filosofie
VERTIGE

Filosofie

Sinds 2015 is Vlaanderenstraat 19 het adres van SAN BRUSSELS: het eerste van de hybride stadsrestaurants bedacht door chef Sang Hoon Degeimbre (L’air du temps**), die brak met de traditionele gastronomie om smaak en precisie te brengen in een warme ontspannen sfeer.

In 5 jaar tijd groeide de zin in nieuwe uitdagingen en zijn er nieuwe projecten gestart. Eén ervan is: een definitie schrijven van de gastronomie van morgen, met als fundamenteel uitgangspunt de natuur, duurzaamheid, met een minimale CO2-voetafdruk.

Op dinsdag 23 juni geeft SAN BRUSSELS de fakkel door aan VERTIGE en het talent van chef Kevin Perlot. Kevin Perlot is pas 25 jaar oud en heeft gewerkt voor enkele grote Belgische restaurants (waaronder ons eigen L’air du temps** waar hij 3 jaar bleef). Vandaag vervoegt hij de SAN-familie om zijn ambitie met ons te delen: het ontwerpen van een duurzame, eigentijdse gastronomie die essentieel is in de wereld van vandaag.

Layer
Layer
Layer
VERTIGE

Het team

Image module

SANG HOON DEGEIMBRE

Chef-kok Kevin Perlot wordt ondeesteund ​​door zijn sous-chef Victoria Ernst, de butler, Philippe Lamourette, Djordjine Mahe en Boubakar Diallo.

HET TEAM

Vlaamsesteenweg 19
1000 Brussel
+32 (0)2 318 19 19
info@vertigebxl.be
Wij ontvangen u graag van dinsdagavond tot zaterdag van 12u tot 14u en van 19u tot 21u30. Het restaurant is gesloten op zondag, maandag en dinsdagmiddag, evenals op feestdagen.

Gesloten van dinsdag 11 tot woensdag 19 april 2023 ’s middags
Heropening op woensdag 19 april om 19u

Ik wil reserveren

Laat ons een bericht, we komen zo snel mogelijk bij u terug.

Menu’s

Vertige is een inventieve en creatieve keuken, vers, respectvol en toegewijd, gebaseerd op producten en hun geschiedenis, op de natuur en haar seizoenen, en die met elke oogst mee evolueert. Vertige heeft een eigen identiteit, het is een reis door de terroirs, een ontmoeting met artisanale makers, een duurzame en geëngageerde keuken.
Image module
39 € / 49 € / 79 €

VEGETAL MENU

van dinsdag tot en met zaterdagmiddag & avond
45 € / 59 € / 89 €

DISCOVERY MENU

van dinsdag tot en met zaterdagmiddag & avond
VEGETAL 3 gangen
39 €
voorgerecht, hoofdgerecht en dessert van het menu, naar keuze van de chef
alleen 's middags, van woensdag t/m zaterdag
VEGETAL 4 gangen
49 €
's middags en 's avonds behalve vrijdag en zaterdag avond
VEGETAL 6 gangen
79 €
's middags en 's avonds
wine pairing 4 services
35 €
wine pairing 6 services
45 €
hapjes
roos van rode biet & chioggia
rucola, lacto-gefermenteerde roze radijsensap
geroosterde wortel met tijm & citroenblad
verse gember, knapperige wortel
geroosterde witloof [6 gangen]
spelt, mousseline van hazelnootboter, gepofte zaden, winterpostelein
gegrilde prei [6 gangen]
aardappelpuree, gegrilde nori zeewier, geroosterde aardappel
« table queen » squash
rozemarijn en hartige smaak, walnoot en parmezaanse kruiderij
peer
krokante poire de terre, salie-ijsroom, verjus karamel
versnaperingen
zuurdesembrood, boerenboter
DISCOVERY 3 gangen
45 €
voorgerecht, hoofdgerecht en dessert van het menu, naar keuze van de chef
alleen 's middags, van woensdag t/m zaterdag
DISCOVERY 4 gangen
59 €
's middags en 's avonds behalve vrijdag en zaterdag avond
DISCOVERY 6 gangen
89 €
's middags en 's avonds
wine pairing 4 gangen
35 €
wine pairing 6 gangen
45 €
hapjes
roos van rode biet & chioggia
rucola, lacto-gefermenteerde roze radijsensap
sint-jakobsvruchten uit Normandië
geroosterde wortel met tijm en citroenblad, verse gember
geroosterde witloof [6 gangen]
spelt, mousseline van hazelnootboter, gepofte zaden, winterpostelein
vis van de dag [6 gangen]
Fines de Claire uit Normandië, gegrilde prei, aardappelpuree
gevogelte van la ferme de Julien
"table queen" pompoen, rozemarijn en hartige smaak, walnoot en parmezaanse kruiderij
peer
krokante poire de terre, salie-ijsroom, verjus karamel
versnaperingen
zuurdesembrood, boerenboter
boerderij Nos Pilifs, belAkker, David Errera van Cyclefarm, de tuinen van l’Air du Temps, La Fruitière