VERTIGE
BRUSSEL
Ontdek onze filosofie
VERTIGE

Filosofie

Sinds 2015 is Vlaanderenstraat 19 het adres van SAN BRUSSELS: het eerste van de hybride stadsrestaurants bedacht door chef Sang Hoon Degeimbre (L’air du temps**), die brak met de traditionele gastronomie om smaak en precisie te brengen in een warme ontspannen sfeer.

In 5 jaar tijd groeide de zin in nieuwe uitdagingen en zijn er nieuwe projecten gestart. Eén ervan is: een definitie schrijven van de gastronomie van morgen, met als fundamenteel uitgangspunt de natuur, duurzaamheid, met een minimale CO2-voetafdruk.

Op dinsdag 23 juni geeft SAN BRUSSELS de fakkel door aan VERTIGE en het talent van chef Kevin Perlot. Kevin Perlot is pas 25 jaar oud en heeft gewerkt voor enkele grote Belgische restaurants (waaronder ons eigen L’air du temps** waar hij 3 jaar bleef). Vandaag vervoegt hij de SAN-familie om zijn ambitie met ons te delen: het ontwerpen van een duurzame, eigentijdse gastronomie die essentieel is in de wereld van vandaag.

Layer
Layer
Layer
VERTIGE

Het team

Image module

SANG HOON DEGEIMBRE

Chef Kevin Perlot wordt ondersteund door zijn sous chef Victoria ErnstChoyab Belhaj en Philippe Lamourette.

HET TEAM

Vlaanderenstraat 19
1000 Brussel
+32 (0)2 318 19 19
info@vertigebxl.be

Wij ontvangen u graag van dinsdag tot zaterdag van 12u tot 14u en van 19u tot 21u30. Gesloten op zondag en maandag.

Jaarlijkse zomersluiting: van dinsdag 27 juli tot zaterdag 14 augustus.
Jaarlijkse wintersluiting: van vrijdag 24 december tot zaterdag 01 januari.

Ik wil reserveren

Laat ons een bericht, we komen zo snel mogelijk bij u terug.

Menu’s

Vertige is een inventieve en creatieve keuken, vers, respectvol en toegewijd, gebaseerd op producten en hun geschiedenis, op de natuur en haar seizoenen, en die met elke oogst mee evolueert. Vertige heeft een eigen identiteit, het is een reis door de terroirs, een ontmoeting met artisanale makers, een duurzame en geëngageerde keuken.
Image module
28 €

LUNCH MENU

van dinsdagmiddag tot zaterdagmiddag
65 €

VEGETAL MENU

van dinsdag tot en met zaterdagmiddag & avond
90 €

DISCOVERY MENU

van dinsdag tot en met zaterdagmiddag & avond
LUNCH
28 €
dinsdagmiddag > zaterdagmiddag
hapjes
voorgerecht
hoofdgerecht
zuurdesembrood, boerenboter
VEGETAL
65 €
van dinsdag tot en met zaterdagmiddag & avond
wine pairing
45 €
hapjes
broccoli
groene shiso, dashi
pompoen
dragon, geroosterd zaadspecerij
gegrilde witte kool
bloemkool, gemarineerde oesterpaddestoelen
geroosterde selderij
gekonfijte ui, emulsie van gekarameliseerde ui
kweepeer
hooi, muscovado, bloedkruid
versnaperingen
zuurdesembrood, boerenboter
DISCOVERY
90 €
dinsdag > zaterdagmiddag & avond
wine pairing
45 €
hapjes
gegrilde makreel
broccoli, groene shiso, dashi
pompoen
dragon, geroosterd zaadspecerij
witte vis
bloemkool, gemarineerde oesterpaddestoelen
eend van de "Dombes"
geroosterde selderij, gekonfijte ui, emulsie van gekarameliseerde ui
kweepeer
hooi, muscovado, bloedkruid
versnaperingen
zuurdesembrood, boerenboter
boerderij Nos Pilifs, belAkker, David Errera van Cyclefarm, de tuinen van l’Air du Temps, La Fruitière